Tamam, bu ilk karşılaştırmadan çok şey anladım ama şimdi ilk tahminlerde "doğru yolda" olup olmadığımızı anlamak için hangi analizleri anlamam gerekiyor? veya nasıl bir gider planlaması önerebilirim?
Önce hedefler, sonra bütçeler, sonra strateji
İlk olarak hedefler: Müşterinin, yani şirketin neyi başarmak istediğini bilmem gerekiyor.
Şirket bütçesinin hedeflerini tanımlayın
S (belirli) M (ölçülebilir) A (ulaşılabilir) R (ilgili) T (zamana dayalı)
Nereye gitmek istediğimi ülke e-posta listesi bilmiyorsam, her yol iyi ya da kötü bir yol olabilir ve hedefimden ya da müşterimin hedefinden ne kadar uzakta olduğumu kesinlikle bilemem.
Hedeflerin bu tanımını vurgulayalım: Bu çok önemli bir nokta!
Trafik hangi kanallardan geliyor?
SEMrush Trafik Analizi ile öğrenin
etki alanına girin
Şimdi deneyin →
reklam illüstrasyonu
Neden stratejiyi bütçeden sonra koyuyorum?
Çünkü (ciddi ama adil) eğer bütçe yoksa çoğu zaman strateji geliştirmeye değmez veya bütçe azsa ayaklarınızı yere basıp görerek seyahat etmeyi tercih etmek daha iyidir.
Şirketin ne kadar yatırım yapmak istediğini bilmiyorsak harika bir strateji oluşturabiliriz ama bunu asla uygulayamayız! Aslında, müşterinin önerilen yatırımın ulaşamayacağı bir yerde olduğuna inandığını keşfedersek , ona sonuçlara dair bir fikir verebilir, onu yatırım yapmaya ikna edebiliriz, ancak onu önerilen yatırımı desteklemeye ikna etmek kolay bir adım olmayacaktır. masraf ve güzel stratejimiz bir çekmecede kilitli kalacak ve her iki taraf da zaman kaybına uğrayacak.
Önce hedefler, sonra bütçeler, sonra strateji
-